
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، بخش جنبی چهاردهمین نمایشگاه کتاب گیلان عصر روز گذشته(سه شنبه29آبان) و همزمان با ششمین روز از هفته کتاب میزبان تنی چند از شعرا و نویسندگان مطرح استان گیلان در برنامه قصه گویی گیلکی "گیله قصه" بود.
در این نشست ویژه که با حضور پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ پرویز فکرآزاد، موسس و بنیانگذار گیله قصه و از اساتید برجسته داستاننویسی گیلکی؛ شهرام دفاعی، شاعر طنزپرداز گیلانی؛ محمد بشرا، نویسنده، پژوهشگر و فعال رسانه ای؛ زهرا اکبرزاده، داستاننویس فارسی، گیلکی و داستانهای کودکانه گیلکی؛ زهرا علیزاده، شاعر و پژوهشگر گیلانی، دوستداران داستان های گیلکی برگزار شد، در خصوص ریشه های داستان گویی بومی محلی بحث و تبادل نظر شد.
پرویز فکر آزاد، بنیانگذار گیله قصه در این نشست با قدردانی از حمایت های اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان از برنامه های مجموعه گیله قصه خاطرنشان کرد: در مدت فعالیت گیله قصه تنها نهاد حامی ما در پاسداشت زبان گیلکی مجموعه کتابخانه های عمومی بوده و بارها شاهد میزبانی این مجموعه از برنامه های مختلف بوده ایم. فکرآزاد همچنین با خوانش داستان طنزی به زبان گیلکی حاضرین در نشست را دعوت به حفظ گویش کهن گیلکی کرد.

پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در این نشست، داستان گویی را شیوه ای برای انتقال مفاهیم به نسلهای بعدی عنوان کرد و گفت: آیین های سنتی و باورهای ملی و مذهبی ما در بسیاری از موارد به صورت سینه به سینه و از گذشتگان برای ما به یادگار مانده اند و ما وظیفه ای سنگین برای حفظ و انتقال آن به آیندگان داریم.
کرمی با قدردانی از حضور نویسندگان بومی استان در نشست گیله قصه، از ایشان دعوت کرد تا برنامه های خود را با محوریت کتابخانه های عمومی در سراسر استان به اجرا درآورند.
در ادامه نشست محمد بشرا، زهرا علیزاده، شهرام دفاعی و زهرا اکبرزاده اشعار و داستانهایی به زبان گیلکی برای حضار خواندند.
